Zoom állásinterjú, hogyan kell lefolytatni

Zoom állásinterjú

A Zoom állásinterjú, más néven videó állásinterjú, egy virtuális interjú, amelyet nem személyesen, hanem egy videószoftver segítségével tartanak. Mindkét fél számára kényelmes és könnyen használható. A letöltés ingyenes, és ha nem Ön az interjú házigazdája, még csak fiókot sem kell létrehoznia a Zoom weboldalán a használatához.

A Zoom interjúra való felkészüléshez győződjön meg róla, hogy felkészült a sikerre. Öltözzön kényelmes, mélyen dekoltált, professzionális ruházatba. Az interjú előtt nézzen utána az interneten, milyen ruhákat viselnek a felvételi menedzserek és a felvételi asszisztensek hasonló pozíciókban.

A Zoom interjú során a viselkedésed nagyon fontos. Tartsa a szemét a számítógépen és az interjúztatón, és figyeljen arra, amit mondanak. Ha ideges vagy ideges vagy ideges, akkor az e-mail ellenőrzése, az SMS-ek írása vagy a kezeddel való babrálás elterelheti a figyelmedet, ami azt a látszatot keltheti, hogy nem vagy koncentrált.

Amikor a munkaadójával beszélget, vegye fel a szemkontaktust. Ha nem így tesz, akkor valószínűleg azt fogják feltételezni, hogy az elektronikus eszközével babrál, ami nem túl jó benyomást kelt. A szemkontaktus felvétele bizalmat sugall, és azt mutatja a munkáltatónak, hogy érdekli az állás.

A Zoom állásinterjú, más néven videó állásinterjú, egy virtuális beszélgetés, amelyet személyesen helyett egy videószoftveren tartanak.

Reklám

A Zoom segítségével történő interjúkészítés első lépése a virtuális találkozó előkészítése. Gondoskodjon a megfelelő megvilágításról a szobában. Kísérletezhet a telefon vagy a számítógép kameraszögével is, hogy a legjobb képet kapja az arcáról. Zárjon be minden más ablakot és alkalmazást, hogy elkerülje a zavaró tényezőket, és állítsa a képernyő fényerejét legalább 60 százalékra. Ha elhelyezkedett, zárja be az összes böngészőfület, és minimalizálja a vizuális zavaró tényezőket. Ezután nyissa meg a szervezet által megadott Zoom linket, és küldje el a megfelelő személynek.

Miután telepítette a Zoomot, indítsa el az interjút. A szolgáltatás használatához nincs szükség fiókra, és bejelentkezhet az e-mail címével és jelszavával. Ezután adja meg a találkozó azonosítóját. Ez valószínűleg egy 11 számjegyű szám lesz. A Zoom megbeszélés azonosítóját tartalmazó linket e-mailben is elküldhetjük Önnek, de Ön is megadhatja e-mail címét. Ezután egyszerűen adja meg a találkozó azonosítóját, és indítsa el a találkozót.

A következő lépés a Zoom-on történő állásinterjú lebonyolításában a jelentkezés begyakorlása. Gyakorolja újra és újra a kérdésfeltevést, amíg nem érzi magát otthonosan a technológiával. Próbáljon ki néhány különböző forgatókönyvet, amíg meg nem ismeri a kérdéseket és azt, hogy a munkáltató hogyan fog rájuk válaszolni. Ezután mehetsz előre, és jelentkezhetsz az állásra. Ne felejtsen el gyakorolni a Zoom videóval, és győződjön meg róla, hogy felkészült.

A Zoom-interjú előtt győződjön meg róla, hogy az asztali számítógépen elnémította a hangot. Nem szeretné, ha az interjúztató hallaná a nevetést és a beszélgetést, ezért a hang kikapcsolása segít a Zoom hívás gyorsabb betöltésében. Végezetül győződjön meg róla, hogy megfelelően öltözködik az interjún, és hogy a hangja tisztán hallatszik. Ha rossz a hangminőség, készüljön fel az élő interjúra, mielőtt elkezdi.

Miután telepítette a Zoomot a számítógépére, ideje gyakorolni. A tényleges interjú előtt próbálja meg a lehető leggördülékenyebben megszervezni a Zoom találkozót. Ha ideges vagy, elnémíthatod a hangot, hogy elkerüld a zavaró tényezőket. Ezáltal az interjúztató kényelmesen fogja érezni magát a technológiával kapcsolatban, így Ön a beszélgetőpartnerre koncentrálhat. Ha ideges vagy a technológia miatt, csak gyakorolj előtte egy próbainterjút.

A Zoom-interjú lefolytatásának első lépése, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden a helyén van. Ha állásinterjúra készül a Zoomon keresztül, győződjön meg róla, hogy minden ablakot és alkalmazást bezárt, mielőtt elkezdi a megbeszélést. Ez segít abban, hogy a Zoom hívás zökkenőmentesebben menjen, és biztosítsa, hogy jó kapcsolatot alakítson ki az interjúztatóval. Végül is, egy jól felkészült személy nagyobb valószínűséggel lesz sikeres az interjún.

Reklám

  • Ossza meg ezt a posztot

Kapcsolódó Hozzászólások