Felkészülés az állásinterjúra

Reklám

Felkészültél?

Az állásinterjúra való felkészülés fontos része annak, hogy megkapja a kívánt állást. Az első benyomás mindent meghatároz, amikor állásinterjúra mész, és az interjún nyújtott teljesítményedtől függ, hogy megkapod-e az állást.

A felkészülés általában az álláskeresés egyik legidegtépőbb része. Szerencsére van néhány egyszerű technika, amely megkönnyítheti ezt a folyamatot. A sikeres állásinterjú abszolút kulcsa az alapos felkészülés.

Reklám

Ellenőrző lista

Összeállítottuk ezt az ellenőrző listát, hogy áttekintést adjunk arról, mire kell figyelnie, amikor egy potenciális munkáltatóval való találkozóra készül.

Mielőtt elmegy egy adott céggel egy interjúra, fontos tudni, hogy mivel foglalkozik az adott cég.

Amikor egy vállalat után kutat, derítse ki, hogy milyen típusú szolgáltatásokat vagy árukat kínál a vállalat.

Segíthet a megfelelő kérdések előkészítésében a megfelelő embereknek. Az is előfordulhat, hogy felfedezik, hogy van valami közös bennetek, ami segíthet a jó párbeszéd kialakításában az interjú során.

Kérdései segíthetnek eldönteni, hogy ez a megfelelő pozíció-e az Ön számára. Győződjön meg róla, hogy az interjú kérdései előre le vannak írva.

Legyenek olyan sikertörténetek a korábbi munkájából, amelyek kiemelik az erősségeit. Ezenkívül ismerje meg a gyengeségeit, hogy megmutathassa, hogy magabiztos.

Előnyös, ha tudja, mit fog válaszolni a vállalat által esetlegesen feltett kérdésekre. Ez sokkal kellemesebbé teszi az egész élményt az Ön számára.

Írja fel a referenciáinak elérhetőségét, és hozza magával őket az interjúra. Ne felejtse el tájékoztatni referensei elérhetőségének kiadása előtt.

Az interjúra hozza magával önéletrajzának másolatát. A legjobb, ha mindig van kéznél néhány extra példány, amelyet odaadhat a potenciális munkáltatóknak.

Mindig a megpályázott pozíciónak megfelelően kell öltözködnie. A megfelelő öltözködés szakmai tiszteletet mutat önmaga és leendő munkaadója iránt.

Ismerje az útvonalat és azt, hogy mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy időben megérkezzen.

Fontos, hogy az interjú előtt jól aludjon. Ez segíthet abban, hogy jobban összpontosítson és kényelmesebben érezze magát.

Állásinterjúk

Olvasson tovább az alábbiakban, hogy betekintést nyerjen a sikeres állásinterjú további technikáiba.

Reklám

Tippek az állásinterjúra

További tippek, kérdések és válaszok a felkészüléshez