Állásinterjúk során

Reklám

Legyen felkészülve

Ahhoz, hogy tökéletes állásinterjút kapjon egy adott vállalatnál, először is figyelembe kell vennie karriercéljait, erősségeit, gyengeségeit, kommunikációs készségeit és sok más dolgot az interjú előtt, alatt és után is. Az interjú során számos gyakori kérdésre kell válaszolnia, amelyeket a munkáltatók feltehetnek Önnek.

A munkáltatók olyan embereket keresnek, akiket érdekel, hogy mit tudnak kínálni. Ezen túlmenően még azt is megmutathatja, hogy hajlandó többet megtudni a vállalatukról, és elgondolkodni a kultúrájukon és azon, hogy mit kínál a vállalat. Ezért fontos, hogy ne felejtsen el jegyzetelni, figyelmesen meghallgatni és sok kérdést feltenni.

Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan mutatkozhatsz be egy állásinterjún, hogy megmutathasd a munkáltatóknak, hogy te vagy a legjobb jelölt az állásra.

Reklám

Ellenőrző lista

Ha azon tűnődik, hogy mire kell emlékeznie egy állásinterjú során, mindenképpen nézze át az ellenőrző listát, mivel hasznos lesz, hogy emlékezzen rá az állásinterjú során. A munkával kapcsolatos ellenőrző lista segíthet abban, hogy megkapja a kívánt pozíciót.

Az interjúztató kérdései arra irányulnak, hogy olyan válaszokat találjon, amelyek segítenek a vállalatnak eldönteni, hogy a jelöltet érdemes-e felvenni és továbbfejleszteni.

Amikor feltesznek egy kérdést, gondolkodjon néhány másodpercig azon, hogy mit akar mondani. Válaszának az erősségeit, készségeit és eredményeit a vállalat igényeihez kell kapcsolnia.

A kérdésekre adott válaszok során beszéljen világosan és magabiztosan. Válasza legyen rövid, lényegre törő és világosan megfogalmazott.

Adjon konkrét példákat, ahol lehetséges. Meséljen a korábbi teljesítményéről a vállalat által keresett készségekhez képest.

A jegyzetelés az interjú során szükséges készség. Nemcsak a munka iránti érdeklődést mutatja, hanem azt is, hogy képes az adott feladatra összpontosítani. De kerülje el, hogy mindent leírjon, csak azért, mert úgy gondolja, hogy esetleg elfelejt valamit.

Ne feledje, ez egy kétirányú beszélgetés. Ahhoz, hogy a beszélgetés jól menjen, kérdéseket is fel kell tennie.

Állásinterjúk

Olvasson tovább az alábbiakban, hogy betekintést nyerjen a sikeres állásinterjú további technikáiba.

Reklám

Tippek az állásinterjúra

További tippek, kérdések és válaszok az állásinterjúhoz