Állásinterjú tanácsadás

Tanácsok az állásinterjúra

Az egyik legjobb tipp, amit ebből a cikkből átvehetsz, hogy mindent tudj magadról és arról, hogy mi a fontos számodra. Nem akarod, hogy úgy tűnjön, mintha olyasvalaminek adnád ki magad, ami nem vagy.

A munkaerőpiac nagyon versenyképes. Ha nem készül fel megfelelően az állásinterjúra, lehet, hogy nem kapja meg a keresett állást.

Reklám

A munkáltató tudni akar egy kicsit Önről, a képességeiről és a személyiségéről. Az interjú során ügyeljen a jó testtartásra. Ne felejts el mosolyogni!

Készülj fel

A felkészültség talán a legfontosabb dolog, amit ebből a cikkből magaddal vihetsz. Győződjön meg róla, hogy tanulmányozta a munkaköri leírást, és tudja, mivel foglalkozik a vállalat. Vizsgálja meg a vállalatokat, amelyekhez jelentkezik, és győződjön meg róla, hogy érti, mivel foglalkoznak.

Legyen időben

Az egyik legjobb tipp az állásinterjúkhoz, hogy időben érkezzen az interjúra. Ha elkésik az interjúról, nem valószínű, hogy tovább veszik figyelembe az állásra. Meg kell mutatnia, hogy tiszteletben tartja a munkáltató által megkövetelt időt.

Legyen jól öltözött

Amikor egy interjúra megy, mindig győződjön meg róla, hogy jól ápolt és felöltözött. Általánosságban elmondható, hogy jó ötlet egy kicsit felöltözni az interjúra, hogy jobban felkészültnek érezzük magunkat.  Vegyen fel kényelmes ruhákat, amelyekről tudja, hogy jól fognak illeszkedni.

Gyakorolja a testbeszédet

Egy másik jó tipp az állásinterjúkhoz, hogy gyakorolja a testbeszédet. Amikor leül az interjúra, érdemes egyenesen ülni. Gyakorolja a szemkontaktust is. Az emberek hibáznak, amikor nem mutatkoznak be megfelelően, és a testbeszéd gyakran rossz benyomást kelthet.

Vegye fel a szemkontaktust

A toborzási folyamat során fontos, hogy mindenkivel, akivel beszélsz, szemkontaktust tarts. Tartsa a szemét a beszélgetőpartnerén, és győződjön meg róla, hogy részt vesz a vele folytatott beszélgetésben. Fontos, hogy az interjú alatt ne tapogatózzon, és ne beszélgessen másokkal. Ügyeljen arra, hogy figyelmesen figyeljen, és az interjú során végig tartsa a szemkontaktust.

Kérdések feltevése

Ha nem tudsz mindent a vállalatról, mindenképpen kérdezz. Minél többet tudsz meg a vállalatról, annál inkább a hasznodra válik, és annál inkább hozzá tudsz majd járulni. Kérdezzen, és ne féljen feltenni őket. Ezt akarja a munkáltató.

Készítsen zárónyilatkozatot

Egy másik jó tipp az állásinterjúkhoz az, hogy gyakorolja a jó zárómondatokat. Egy jó záróbeszéd megmutatja a személyiségét, és segít megmutatni az interjúztatónak, hogy érdekli az állás.

Reklám

  • Ossza meg ezt a posztot

Kapcsolódó Hozzászólások