Állásinterjú szorongás

Egyszerű lépések a stressz és a szorongás leküzdésére az állásinterjún!

A legtöbb ember rettentő szorongással megy állásinterjúra. Ez gyakran a feltett kérdéseknek köszönhető. A legtöbb álláskeresőnek alig vagy egyáltalán nincs fogalma arról, hogy miről szólnak ezek a kérdések, és a legtöbben nem is adnak rá választ. Az állásinterjúk nagy stresszt jelentenek az egyén számára, és azok számára, akik szoronganak az interjún, ez meghatározó tényező lehet abban, hogy megkapják-e az ajánlatot, amit kapnak. Ha szorong az állásinterjúk előtt, tudnia kell, hogyan küzdheti le a félelmeit.

Ha már tudja, miért idegeskedik az állásinterjú előtt, megpróbálhatja kiküszöbölni a témával kapcsolatos negatív gondolatokat.

Reklám

1 lépés a szorongás ellen az állásinterjún

Az állásinterjúkon jelentkező szorongás kezelésének első módja a megfelelő légzéstechnikák elsajátítása. Az interjúztatókat arra képezték ki, hogy úgy tegyenek fel kérdéseket, hogy a jelöltek kényelmesen érezzék magukat. Ha valaki jó légzéstechnikával rendelkezik, akkor képes lesz ellazítani a testét és az elméjét, mielőtt elkezdi az interjút. Néhányan azt mondják, hogy segít nekik ellazulni, ha az „egy-kettő-három” gyakorlatot mély lélegzetvételek közben végzik.

2 lépés az állásinterjún való szorongás ellen

Az interjú előtti idegesség leküzdésének másik hatékony módja a mentális felkészülés. Fontos tudni, hogy milyen kérdéseket fognak feltenni Önnek, hogy mentálisan felkészült legyen. Sokan azt gondolják, hogy az idegesség egy dolgot jelent, de különböző emberek számára teljesen mást jelenthet. Ha tudod, hogy fel fognak tenni neked egy kérdést, akkor nagy valószínűséggel rendkívül ideges leszel, de mindenki hajlamos arra, hogy bizonyos helyzetekben ideges legyen. Meg kell tanulnia, hogyan tudja kontrollálni és elkerülni az idegességet az állásinterjún.

Egyéb módon

Arra is szánhat időt, hogy kiderítse, miért ideges az állásinterjú előtt. Néha az ember a múltbeli kudarcok miatt olyan ideges. Mások azért válhatnak szorongóvá, mert nem tudják, hogyan válaszoljanak egy kérdésre. Az ilyen típusú kérdések hatékonyan és sikeresen kezelhetők, ha tudja, miért szorong. Ezekkel az információkkal könnyen leküzdheti az állásinterjú előtti szorongását.

Ha már tudja, miért érzi magát szorongónak egy állásinterjú előtt, megpróbálhatja kiküszöbölni a témával kapcsolatos negatív gondolatokat. A negatív gondolatok csak még idegesebbé tesznek, és akár le is fagyhatsz az interjú alatt. A pozitívumokra kell összpontosítania, és azon kell dolgoznia, hogy kiküszöbölje a lehetőséggel kapcsolatos negatív gondolatokat. Ez segít abban, hogy pozitív benyomást keltsen a vállalatról, és magabiztosabbá teszi az interjúztatóval való beszélgetést.

Az idegesség és a szorongás leküzdésének másik jó módja a mindfulness meditáció alkalmazása. A tudatosság lehetővé teszi, hogy a jelen pillanatra koncentrálj, és tudatosítani tudd, hogy pontosan mi történik a testedben. Ha megtanulja gyakorolni a tudatosságot az állásinterjúra való felkészülés során, azt fogja tapasztalni, hogy sokkal nyugodtabb és magabiztosabb lesz az interjú alatt, és talán még az interjúztató esetleges kínos vagy kellemetlen kérdéseit is ki tudja majd kerülni.

A mindfulness-gyakorlatok gyakorlásával elkezdheted jobban érezni magad és a lehetőséget. Ezek segítenek abban, hogy uralni tudja érzelmeit és stressz-szintjét, ami viszont lehetővé teszi, hogy jobban kezelje az állásinterjún való szorongását.

Reklám

  • Ossza meg ezt a posztot

Kapcsolódó Hozzászólások