Állásinterjú nyomon követése

Állásinterjúk nyomon követése

Az állásinterjúk legjobb nyomon követése az e-mail küldése. Akár rövid, akár hosszú e-mailt ír, győződjön meg róla, hogy kifejezi háláját az interjúztatónak az időért. Említse meg, hogy mennyire élvezte az interjút, és ismételje meg, hogy érdeklődik a pozíció iránt. A nyomonkövetési e-mailnek egy meleg köszönettel kell végződnie.

Azok a jelöltek, akik az állásinterjúk után felkeresik a munkáltatókat, nagyobb valószínűséggel lesznek sikeresek, mivel a munkáltatók odafigyelnek az interjúkon kapott visszajelzésekre.

Reklám

Az állásinterjút követően a legjobb, ha tudatja a felvételt végző céggel, hogy érdeklődik egy jövőbeli állás iránt.

Az állásinterjút követő e-mail egy olyan e-mail, amelyet az álláskereső közvetlenül az állásinterjú után küld a munkáltatónak. Ezeknek az e-maileknek egy utolsó esélyt kell adniuk a jelölteknek, hogy megmutassák a felvételi vezetőnek, miért őket kell kiválasztaniuk az állásra. Az utólagos e-mail nem értékesítési célokat szolgál, hanem inkább azt, hogy a jelöltek megköszönjék a felvételt végző szervezetnek, hogy időt szántak rájuk.

Amikor egy állásinterjút követően e-mailt küld, mindig legyen profi és magabiztos, ne hencegő és túlságosan kidolgozott. Legyen tehát udvarias és empatikus, de ne legyen tolakodó. Udvariasságból mutatkozzon be, és említsen meg valamit, amiről az interjú során beszéltek. Győződjön meg róla, hogy a beszélgetés pozitív aspektusait emeli ki. Ne felejtse el megköszönni a munkáltatónak, hogy időt szánt rá.

Ne menjen azonban túl messzire az e-mail tartalmával. Egy rövid és rendezett utólagos e-mail sokkal valószínűbbé teszi, hogy a munkáltató fontolóra veszi az Ön jelentkezését.

Azok a jelöltek, akik utánajárnak a munkáltatóknak, nagyobb valószínűséggel lesznek sikeresek, mivel a munkáltatók odafigyelnek az interjúkon kapott visszajelzésekre. Ez segíthet növelni az esélyeit.

Reklám

  • Ossza meg ezt a posztot

Kapcsolódó Hozzászólások