Állásinterjú mik a gyengeségeid?

Mik a gyengeségeid egy állásinterjún

Egy kérdés, amit a legtöbb jelöltnek feltesznek az állásinterjún: “Mik a gyengeségei?”. Ezt a kérdést a legtöbb jelöltnek legalább egyszer felteszik egy állásinterjú során. Itt a munkáltató konkrét példákat szeretne hallani a válaszában. Sőt, egyes munkáltatók most már azt is megkövetelik, hogy akár 3 gyengeséget is adjon meg nekik.

Ismerd meg a gyengeségeidet, és használd ki őket az előnyödre! Semmi rossz nincs abban, ha egy állásinterjún beismeri a gyengeségét, különösen, ha azt az előnyére tudja használni.

Reklám

Példák állásinterjúra:

Vezetés nélküli jelölt

Itt egy példa: Ön jól tud emberekkel dolgozni, vagy hogy jobban érzi magát az emberekkel, mint a rendszerekkel. Ez egy jó példa a válaszra, mert jó interperszonális készségekkel rendelkezik, de lehet, hogy az informatikai rendszerekkel nem tud olyan jól dolgozni, mint az emberekkel.

Diplomás menedzser

Az utolsó példában tegyük fel, hogy Ön jó problémamegoldó, vagy hogy akkor is képes a dolgokat működésre bírni, ha nem tudja, hogyan kell. Lehet, hogy Ön egy született vezető, aki kiválóan képes mindenkit motiválni arra, hogy megtegye, amit meg kell tennie. Egy vezető elviseli, ha vannak gyengeségei is. Ez a pozíció sok nyomon követést igényelhet, ezért emelje ki minden gyengeségét a nyomon követő hívások, telefonhívások, e-mailek stb. kezelésében.

Ismerd meg a gyengeségeidet, és használd ki őket az előnyödre!

Amint láthatja, a gyengeségei ismerete néha sikeres beszélgetéshez vezethet. Mindig tartsd szem előtt ezeket a dolgokat, amikor azon gondolkodsz, hogy mik a gyengeségeid, és dolgozz a leküzdésükön! Semmi rossz nincs abban, ha egy állásinterjún beismeri egy hiányosságát, különösen, ha azt az előnyére tudja fordítani. Gyakran a legjobb módja egy hiányosság leküzdésének, ha egyszerűen találunk egy másik felhasználási módot! Őszintének lenni egy esetleges gyengeséggel kapcsolatban az egyik legfontosabb lépés, amit egy álláspályázat során megtehetsz!

Reklám

  • Ossza meg ezt a posztot

Kapcsolódó Hozzászólások