Állásinterjú miért téged válasszunk?

Interjúválaszok – miért Önt válasszuk?

Mit válaszoljon, ha állásinterjún megkérdezik: miért Önt válasszuk? Ez a kérdés a jelölt korábbi munkatapasztalatára összpontosít, és nehéz lehet választ találni rá, ha nem ismeri a vállalatot vagy a pozíciót. Ha korábban már dolgozott hasonló pozícióban, emelje ki a legfontosabb készségeit és eredményeit, hogy megmutassa, milyen egyedülállóan alkalmas a pozíció betöltésére. Ez segít Önnek kitűnni a többi jelentkező közül, és eladni a vállalatnak a képességeit.

Ügyeljen arra, hogy kiemelje az Ön értékét a munkáltató számára, és hozzon példákat erősségeire és egyéb képességeire.

Reklám

Mi az előnyöd?

Ha állásinterjún van, a munkáltató már látta a jelentkezését és az önéletrajzát. Nem kell tehát részletesen kitérni ezekre a tulajdonságokra. Ő már megállapította, hogy Ön rendelkezik az állás betöltéséhez szükséges képesítéssel, és ha nem felelt volna meg ezeknek a követelményeknek, akkor nem hívták volna meg az interjúra. Ehelyett inkább beszéljen arról, hogy milyen konkrét előnyöket tud a vállalat számára nyújtani. Amikor a hátteréről és a képességeiről beszél, próbálja meg a válaszát a lehető legérdekesebbé tenni.

Hol kezdjem?

Ha nem tudja, hol kezdje, ne feledje, hogy a munkáltató által keresett készségekre, valamint azokra a tulajdonságokra összpontosítson, amelyek Önt az állás betöltésére alkalmas jelölté teszik. Ha például a vállalat új osztályvezetőt keres, említsen egy konkrét példát a múltbeli eredményei közül, amelyekből kiderül, hogy mennyire lelkesedik az iparágért.

Legyen konkrét

Válaszában feltétlenül adjon részletes tájékoztatást képzettségéről, tapasztalatáról és sikereiről. Ügyeljen arra, hogy kiemelje az Ön értékét a munkáltató számára, és hozzon példákat erősségeire és egyéb képességeire. Végső soron ez a kérdés segít kitalálni, hogy hol állsz az interjún. Egy jó válasz felvesz téged. És ne feledje, minél relevánsabbak a válaszai, annál nagyobb az esélye, hogy megkapja az áhított állást.

Reklám

  • Ossza meg ezt a posztot

Kapcsolódó Hozzászólások