Állásinterjú gyengeségek

Hogyan győzd le a gyengeségeidet egy állásinterjún?

Amikor egy állásinterjúra készül, legyen tisztában a gyengeségeivel. Fontos megérteni, hogy miért lehetnek ezek a gyengeségeid. Az állásinterjú az első benyomás, ezért fontos, hogy elvégezze a házi feladatát, és megismerje az interjúztató elvárásait. Ismernie kell a leendő munkaadója erősségeit is, és azt, hogy mivel teheti magát vonzóvá új főnöke számára.

Szinte minden gyengeség, ami az állásinterjúkon előfordulhat, leküzdhető.

Reklám

Ha vannak gyengeségei az állásinterjúkon, íme néhány módszer, amellyel leküzdheti őket:

Nincs önbizalmad?

Ha úgy érzi, hogy nem rendelkezik az adott munkához szükséges készségekkel, akkor az esélye, hogy megkapja az állást, a nullával egyenlő. Legyen szó marketing, értékesítési vagy irodai munkáról, a kommunikáció nagyon fontos része a munkahelyi sikernek. Ha nincs jó kommunikációs készsége, nem fog magabiztosnak, képzettnek vagy felkészültnek tűnni az állásinterjún. Dolgozzon a kommunikációs készségein.

Félénk vagy kényelmetlenül érzi magát, ha kérdéseket kell feltennie?

Az álláskeresők egyik legnagyobb gyengesége, hogy nem szívesen tesznek fel kérdéseket az állásinterjún. Néha az emberek nagyon jól tudnak válaszolni egy kérdésre, de egyszerűen nem szeretik, amikor felteszik a kérdést. Ez ahhoz vezethet, hogy az interjú során az idő szorításában megbotlik. Milyen módon tudod leküzdeni ezt a problémát? Próbálja meg tükör előtt gyakorolni az interjúválaszait, vagy készítsen néhány gyakorlóinterjút.

Ideges vagy egy megbeszélés előtt?

Az önismeret az első lépés az állásinterjú gyengeségeinek leküzdéséhez. Nem baj, ha néha pillangókat érzünk. De ha már az interjú előtt is ideges leszel, akkor lehet, hogy valami gond van. Lehet, hogy nincs sok önbizalmad, így nem tudod, hogyan kezeld. A legfontosabb dolog, hogy feldolgozzuk és legyőzzük.

Őszinte vagy magadhoz az erősségeiddel és gyengeségeiddel kapcsolatban?

Sokan, akiket állásinterjún kérdeznek meg, nem mondanak igazat a képességeikről és gyengeségeikről. Úgy tesznek, mintha jó lennének valamiben, amiben nem azok, és elrejtik valódi képességeiket és gyengeségeiket. Ha nem vagy őszinte a gyengeségeiddel kapcsolatban az állásinterjún, lehetőséget adsz magadnak arra, hogy az interjúztató rájöjjön, és tönkretegye az esélyeidet.

A jó hír az, hogy szinte minden gyengeség, ami az állásinterjúkon előfordulhat, leküzdhető. A lényeg az, hogy tudjuk, mit és hogyan kell tennünk.

A legfontosabb, hogy őszintén megismerd a gyengeségeidet és az erősségeidet. Inkább arra koncentrálj, hogy mit tudsz hozzátenni, mint arra, hogy mi az, amid nincs. Ne feledje, hogy az erős személyiségjegyeire is összpontosítson a gyenge személyiségjegyeihez képest. Az önismeret fontos, amikor a gyengeségeid és erősségeid leküzdéséről van szó. Ha erős vagy, hiteles és az erősségeidre koncentrálsz, a gyengeségeid kevésbé fognak látszani, és őszintébbnek és becsületesebbnek fogsz tűnni.

Reklám

  • Ossza meg ezt a posztot

Kapcsolódó Hozzászólások