A gyengeségek listája állásinterjú

A gyengeségek listája egy állásinterjún

Fontos, hogy gondosan válasszuk ki a gyenge pontjainkat, és lehetőség szerint pozitív módon emeljük ki őket. Az állásinterjún a gyengeségek listájának egy olyan készségre kell összpontosítania, amelyben Ön jó. Ezek gyakran nem készségek, hanem szokások. Ideális esetben olyan gyengeséget válasszon a listáról, amely nem kritikus az állásinterjú szempontjából. Megemlítheti azt is, hogy milyen módon küzdötte le ezt a gyengeséget, ha ez releváns.

Az állásinterjún a gyengeségek listájának egy olyan készségre kell összpontosítania, amelyben Ön jó. Ezek gyakran nem készségek, hanem szokások.

Reklám

Egy másik gyengeségem az, hogy stresszelek, ha a határidőket nem tartják be. A munkaadók nagyra értékelik azokat az embereket, akik értékelik a határidőket, és igyekeznek a projekteket időben befejezni. A gyengeségek felsorolásában összpontosítson arra, hogy a múltban hogyan kezelte a gyengeséget, és hogyan dolgozik azon, hogy a jövőben megoldja a problémát. Ha szégyenlős vagy a gyengeségeidről beszélni, mindenképpen említs példákat az erősségeidre. Azt is világossá kell tennie, hogy a segítségkérés erőssége.

Ha például a csapatmunka a gyenge pontja, írjon egy példát arra, amikor egy feladatot át kellett adnia egy másik alkalmazottnak. Ez megmutatja a felvételi csapat számára, hogy Ön megérti a csapatmunka fontosságát. Fontos, hogy kiemelje erősségeit és a gyengeségei javítására irányuló terveit. Ha nem tudja, hogyan javíthatja gyengeségeit, beszélje meg azokat a munkáltatójával. De ügyeljen arra, hogy ne tűnjön túlságosan arrogánsnak.

Az is jó stratégia, ha a gyengeségeit önbizalomforrásként használja fel. Ha szégyenlős vagy önbizalomhiányos vagy, jobb, ha megosztod erősségeidet a felvételi menedzserrel, mintha rejtegetnéd gyengeségeidet. Ezenkívül jobb, ha megemlíti az erősségeit, és nem említi a gyengeségeit.

Fontos, hogy őszinte legyél a gyengeségeiddel kapcsolatban, amikor ezeket a gyengeségeket felhozod egy állásinterjún. Akár a gyengeségeiddel kapcsolatosak, ez egy pozitív tulajdonság, amely azt mutatja, hogy csapatjátékos vagy. A gyengeséged egy lehetőség arra, hogy megmutasd a benned rejlő lehetőségeket. Ha nem elég magabiztos ahhoz, hogy ezt kimondja az interjún, akkor arrogánsnak vagy alábecsültnek tűnhet. Ha például alacsony az önbecsülésed, akkor lehet, hogy nincs elég önbizalmad ahhoz, hogy beszélj a hiányosságaidról.

Reklám

  • Ossza meg ezt a posztot

Kapcsolódó Hozzászólások